Certificaat en award Passief Bouwen

KleinGeluk heeft het nieuwe woonzorgcentrum Veldhuis in gebruik genomen. Voor deze duurzame locatie hebben wij tijdens de feestelijke opening op
2 maart het certificaat ‘Passief Bouwen’ ontvangen én een award voor verkiezing tot het mooiste en beste gebouw in de categorie ‘overige gebouwen’.

Toekomstgericht en duurzaam

Vrijheid&veiligheid en vernieuwend&verantwoord staan bij KleinGeluk voorop bij het bieden van zorg en dagelijks welzijn. Veldhuis is dan ook vanuit deze waarden gebouwd en ingericht. Het moderne en sfeervolle woonzorgcentrum, een belegging van Syntrus Achmea Real Estate & Finance,  is toekomstgericht en duurzaam gebouwd, volgens het ‘Passief Bouwen concept’: zonder gebruik van gas, voorzien van zonnepanelen en goede isolatie. Er zijn diverse technische mogelijkheden, waaronder huisautomatisering via leefcirkels. Dit biedt bij het wonen veel vrijheid waarbij veiligheid gewaarborgd kan worden.

Bestuurder Bert Blaauw neemt de award voor Passief Bouwen in ontvangst
Bestuurder Bert Blaauw: We zijn bijzonder blij met de oorkonde, die voor ons nog eens onderstreept dat we erin geslaagd zijn een duurzaam gebouw tot stand te brengen! [Foto: Jan Noorlander]

Lef en ambitie

De verschillende sprekers gaven aan dat er met Veldhuis een voorbeeld tot stand is gekomen voor duurzame bouw en de achterliggende zorgvisie.

Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – voormalig wethouder van Apeldoorn – was verheugd dat hij de opening voor deze nieuwe locatie Veldhuis mocht verrichten:
“Dit project is een voorbeeld voor heel Nederland en zo zien we Apeldoorn tóch graag.”

Frank Grootenboer, voorzitter Passief Bouwen: “De lage exploitatie, het heel goede binnenklimaat en hoog comfortniveau maken het tot een heel ideaal gebouw. Toch hebben maar weinig opdrachtgevers in Nederland het lef om deze ambitie waar te maken. We zijn dan ook trots dat dit project, in samenwerking met vele partijen als Trebbe – Klok en FAME, de eindstreep heeft behaald met zo’n mooi resultaat.”

“Het is een voorbeeld voor woningen die we voor ouderen in bijna alle gemeenten van Nederland zouden willen maken. Bewoners ‘voeden’ ons hierbij of het wordt waargemaakt in het comfort. Hier moeten we dan ook zeker heel veel van leren”,  aldus Nicole Maarsen, directeur Vastgoed van Syntrus Achmea.

Meer informatie

Het gebouw Veldhuis
KleinGeluk is je thuisvoelen [Foto: Jan Noorlander]