KleinGeluk in

De Groene Hoven

De Groene Hoven in de wijk Kerschoten biedt verschillende woonvormen. Naast kleinschalig wonen voor mensen met dementie zijn er zorgwoningen.

Bezoekadres

Marconistraat 51-185
Apeldoorn, Nederland

Kleinschalig wonen

Is thuis wonen door dementie voor u niet echt meer mogelijk? Kleinschalig wonen bij KleinGeluk biedt u een beschermde omgeving, die het geborgen gevoel van ‘thuis’ zo dichtbij mogelijk brengt.

U woont bij De Groene Hoven in een groep tot zeven bewoners in een ontspannen huiselijke sfeer. In de gemeenschappelijke huiskamer kunt u andere bewoners ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Zo kunt u helpen koken met verse ingrediënten en samen eten. Ook organiseren we activiteiten als muziek, bewegen, lezen en (geheugen-)spellen. Daarnaast krijgt u in deze beschermde omgeving ook de privacy van een eigen appartement met uw eigen sanitair, keukenblok en plek voor uw persoonlijke spulletjes.

Kosten en vergoeding

De kosten zijn afhankelijk van uw inkomen en een indicatie, zoals Wlz (Wet langdurige zorg). Ook is een Bopz-indicatie (Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen) nodig. Zo blijft de eigen bijdrage vaak beperkt.

Zorgwoning

Zorgwoningen zijn bestemd voor senioren (55+) zonder inwonende kinderen, die langdurige zorg nodig hebben. In de zorgwoning woont u zelfstandig, maar mét de door u gekozen zorg en voorzieningen op loopafstand. De woningcorporatie De Woonmensen stelt de zorgwoning beschikbaar en KleinGeluk de bijkomende voorzieningen. U kunt de woning naar eigen wens inrichten, genieten van volledige privacy en verzorgd en veilig wonen. In De Groene Hoven is het thuiszorgteam van Kleingeluk aanwezig, met 24-uurs zorg op afroep via persoonsalarmering.

Indeling woning

De appartementen zijn ruim, met twee slaapkamers, een badkamer, een tweede toilet en een balkon. De entree is beveiligd door een afgesloten deur.

Hoe kom ik in aanmerking?

Om voor een zorgwoning in aanmerking te komen, dient u bij Woonkeus Stedendriehoek voor een zorgwoning ingeschreven te staan. Als u ook een zorgindicatie heeft, krijgt u voorrang. Er gelden ook bepaalde inkomenseisen. U kiest een plek naar wens in Apeldoorn en krijgt een zorgwoning toegewezen die vrijkomt (accepteren is niet verplicht).

Meer informatie

Voor meer informatie over de zorg- en dienstverlening kunt u terecht bij KleinGeluk.
Heeft u vragen over de zorgwoning? Dan kunt u contact opnemen met de woningcorporatie De Woonmensen.

Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen bij KleinGeluk in Apeldoorn biedt u een veilige, beschermde omgeving. U woont in een kleine groep in een ontspannen sfeer, die het geborgen gevoel van ‘thuis’ zo dichtbij mogelijk brengt. Samen met u stemmen we uw wensen en behoeften persoonlijk af.

Zorgwoningen

Zelfstandig wonen met volledige privacy, maar ook zorg nodig? In een comfortabele, gelijkvloerse zorgwoning van KleinGeluk woont u op uzelf, maar mét de door u gekozen zorg en voorzieningen op loopafstand. U kunt de woning naar eigen smaak en leefstijl inrichten.

Thuiszorg

Wilt u gelukkig en veilig thuis blijven wonen? KleinGeluk is goed thuis in Apeldoorn. Onze thuiszorg is kleinschalig, veelzijdig en prettig persoonlijk. We kunnen u ook helpen met huishoudelijke ondersteuning, en persoonlijke verzorging en verpleging.

Dagbesteding

Met dagbesteding van KleinGeluk kunt u zo goed mogelijk thuis blijven wonen, in uw vertrouwde omgeving in Apeldoorn. Aan de hand van activiteiten op maat zorgen we er samen voor dat u actief blijft, vertrouwen krijgt in wat u nog kunt en onder de mensen bent.

Spiek maar even