Wonen binnen KleinGeluk

Mevrouw van Ommen (81 jaar) woont sinds 1,5 jaar naar tevredenheid in het Kristal. Ze vertelt over het wonen, de zorg, haar dagindeling en haar kleine geluksmomenten .

Hoe bent u in het Kristal terechtgekomen?

“Mijn man is in 2006 overleden en een paar jaar later kreeg ik acute reuma. Vanwege de reuma kon ik de grootte van het huis niet meer aan. Om in aanmerking te komen voor dit appartement heb ik mij via de Woonmensen laten inschrijven. Mijn klein- en schoondochter hebben  steeds in de gaten gehouden of er  een appartement vrijkwam. Op basis van de vele punten die ik had en de reuma was ik uiteindelijk degene die in aanmerking kwam voor dit appartement.“

Waarom heeft u voor dit appartement in het Kristal gekozen?

“Omdat ik in deze buurt ben geboren. Ik woonde aan de Kruizemuntstraat, hier vlakbij. Daarom wilde ik niet naar De Maten of naar Zuid. Ik wilde graag in deze omgeving blijven, dat voelde ook vertrouwd. Ik woon er nu 1,5 jaar.”

In 2018 heeft u uw appartement opengesteld voor de open dag Hoe is dit verlopen?

“Dat was gezellig. In totaal zijn er vier mensen geweest die het appartement met balkon heel mooi vonden. Het heeft ook een grote slaap- en badkamer. Daarnaast is het ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.”

Hoe ziet uw dag eruit? Doet u aan activiteiten mee?

“Ik doe hier zoveel mogelijk alles zelf nog, één keer per week krijg ik hulp. Ik doe mijn eigen boodschappen en kook ook  zelf. Elke donderdag kun je hier in de ruimte beneden koffiedrinken en op maandagavond is er sjoelen. Verder doe ik mee met bingo en bloemschikken. Ik heb hier meer vertier dan waar ik voorheen woonde.“

 

Deelnemende organisaties aan Green Deal
De activiteiten, contacten en mijn kinderen en kleinkinderen maken mij gelukkig

 

Hoe wordt aan uw wensen en behoeften voldaan?

“De hulp die ik krijg en nodig heb is voldoende. Zo komen ze om met te helpen met  mijn steunkousen en bij het druppelen van mijn ogen.”

Wat zijn uw kleine geluksmomenten?

“Dat zijn de activiteiten waaraan ik deelneem en de contacten hier, en mijn kinderen en kleinkinderen die ik met regelmaat zie.”

Wat kan er anders/beter?

“Ik kan niks opnoemen, ik ben een heel tevreden mens.”

Waarom zouden toekomstige bewoners voor KleinGeluk moeten kiezen?

“De zorg die ik krijg, is heel goed. Als ik bel met de vraag of ze wat later kunnen komen, passen ze zich daarin aan. Daar wordt dan niet moeilijk over gedaan. En verder vind ik de medewerkers die hier over de vloer komen, allemaal even lief. Ze zijn aardig en spontaan. Er zit er  niemand tussen die chagrijnig is.”